Єдиний податок до місцевих скарбниць краю

Єдиний податок до місцевих скарбниць краю

Упродовж січня-квітня цього року представники бізнесу Тернопільщини, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, спрямували до місцевих скарбниць 479 мільйонів гривень єдиного податку. Про це повідомили в головному управлінні ДПС в області.

Порівняно з аналогічним торішнім періодом надходження цього платежу зросли на 154 мільйони гривень. Значна частка сплаченого податку — внесок приватних підприємців. За чотири місяці вони сплатили 361,7 мільйона гривень, що на 136,3 мільйона, або ж на 60 відсотків більше, ніж за відповідний період 2023 року.

Юридичні особи третьої та четвертої груп перерахували за цей період 116,8 мільйона гривень єдиного податку — на 17,6 мільйона більше, ніж торік у січні-квітні.

Єдиний податок — платіж, який у повному обсязі спрямовується до місцевих скарбниць. Відтак територіальні громади можуть його використовувати для розвитку своєї інфраструктури.

Головне управління ДПС у Тернопільській області щиро дякує суб’єктам господарювання — спрощенцям, які продовжують здійснювати діяльність, створювати нові робочі місця, сплачувати податкові платежі та підтримувати місцеві громади.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області