Попереду — міжнародні старти

Попереду — міжнародні старти

У Добротворі на Львівщині відбулися традиційні змагання веслувальників на байдарках і каное «Добротвірська регата». Єдині в умовах війни масштабні змагання в нашій державі серед юнаків і дівчат зібрали майже дві з половиною сотні юних атлетів двох вікових груп із 24-х команд.

Окрім традиційних для цих стартів збірних із Західної України, на Львівщину прибули веслувальники з Дніпропетровської, Миколаївської, Полтавської, Київської, Чернігівської, Житомирської, Вінницької областей та столиці нашої держави.

Честь Тернопільщини захищали вихованці комплексної дитячо-юнацької спортивної школи з водних видів спорту Тернопільської міської ради. Їм виявилося до снаги завоювати три золоті, шість срібних та одну бронзову медаль.

У байдарці-одиночці серед дівчат молодшої вікової групи (2008—2009 роки народження) першою на відрізку 1000 метрів фінішувала Соломія Сосновська. Аналогічного успіху на цій же дистанції серед дівчат 2006—2007 років народження домоглася Єлизавета Ліщина. Остання у парі з Іриною Марцюк вибороли ще й «золото» у байдарці-двійці на дистанції 500 метрів.

Натомість, так би мовити, «срібні» фініші розпочалися із завоювання вже згаданою Соломією Сосновською других місць у байдарці-одиночці на дистанціях 200 і 500 метрів. Естафету підхопили старші — також уже згадані Єлизавета Ліщина (500 метрів) та Ірина Марцюк (200 метрів).

А ще два срібла — в активі екіпажу байдарки-двійки у складі Артема Устименка та Іллі Кривенького. Їх вони завоювали у суперечці молодших на дистанціях 500 та 1000 метрів. Відзнак же за третє місце удостоївся Єгор Гнатюк — за успіхи на дистанції 500 метрів у байдарці-одиночці серед молодших юнаків.

Юних тернопільських веслувальників готували до змагань Анастасія Гикава, Ігор Ладика і Валентина Кудрявцева. За підсумками стартів сформовано команду, яка готуватиметься до престижних міжнародних змагань «Олімпійські надії», призначених на середину вересня у столиці Словаччини Братиславі. До її складу увійшли Єлизавета Ліщина, Ірина Марцюк і Соломія Сосновська.

На фото: Єлизавета ЛІЩИНА на верхній сходинці п’єдесталу пошани.

Фото із соціальних мереж