Командною найсильніші на континенті!

Командною найсильніші на континенті!

У Люксембурзі нещодавно відбувся цьогорічний чемпіонат Європи з пауерліфтингу. За нагороди сперечалися спортсмени всіх вікових груп із більш ніж двох десятків країн Старого континенту.

Серед них і четверо наших земляків, які у складі збірної України представляли Тернопільську ОДЮСШ із літніх видів спорту і спортивний клуб «Олімп». За повідомленням одного з наставників Ігоря Лисого, його підопічні, як і зазвичай, виступили успішно. Для прикладу, у суперечці юніорок, чия вага не перевищує 47 кілограмів, знову не було рівних студентці Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка Марії Полянській.

Дівчина стала сильнішою за конкуренток не тільки в сумі триборства, а й у присіданні зі штангою, її жимі лежачи і в становій тязі. Коли ж оцінювати її виступ із точки зору максимальних завдань, то хіба залишається шкодувати стосовно того, що в становій тязі Марійці не підкорився рекорд Європи — 170 кілограмів. Утім, будемо сподіватися, що під час одних із наступних виступів Марія Полянська все ж впорається з поставленою метою.

Інша ж тернопільська юніорка та студентка згаданого вишу Софія Бздир і за сумою триборства, і в усіх окремих вправах завоювала треті місця у ваговій категорії до 63-х кілограмів.

Натомість за підсумками баталій юнаків, чия вага не перевищує 59 кілограмів, близьким до тріумфу був студент Галицького фахового коледжу імені В. Чорновола Арсен Стефанишин. Ставши переможцем за сумою триборства і в трьох окремих вправах, хлопець лише у становій тязі поступився одному з конкурентів, посівши друге місце.

Нарешті, за підсумками змагань дівчат у ваговій категорії до 69-ти кілограмів другою у триборстві стала ще одна студентка національного педагогічного Регіна Фурсенко. А після її виступів в окремих вправах повернулася додому з повним комплектом нагород. Адже, крім того, що перемогла у присіданні зі штангою, стала також другою у жимі лежачи і третьою — у становій тязі.

Залишається хіба згадати, що тернопільських богатирів готували до змагань Ігор Лисий, Андрій Злочовський, Богдан Гайдамаха, Сергій Федоренко і Віктор Погребінський. За підсумками суперечки в усіх вікових групах збірна України виборола перше командне місце.

На фото: Софія БЗДИР, Регіна ФУРСЕНКО і Марія ПОЛЯНСЬКА після завершення змагань зі стягом факультету фізичного виховання рідного вишу.

Фото із соціальних мереж