Визначили найсильніших

Визначили найсильніших

Протягом двох днів на бігових доріжках і в секторах стадіонів Файного міста імені Р. Шухевича і Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка тривали баталії чемпіонату області з легкої атлетики серед юнаків і дівчат. За нагороди сперечалися спортсмени двох вікових груп — 2007—2008 років народження та 2009-го і молодші.

На думку відповідального секретаря федерації легкої атлетики Тернопільської області Леоніда Дахновського, старти засвідчили, що нашим наставникам і далі під силу готувати талановитих атлетів. Для прикладу, під час змагань у секторі для штовхання ядра серед старших знову гучно заявив про себе вихованець Тернопільської ОДЮСШ із літніх видів спорту Максим Лаврик. Після найкращої спроби підопічний Івана Панасюка приземлив 5-кілограмову кулю на позначці 17 метрів 35 сантиметрів, що перевищує норматив кандидата у майстри спорту.

У цьому ж секторі найкращою стала й інша вихованка цього навчального закладу Альбіна Піліх, якою опікується Василь Яковів.

Не розчарували і представники бігових дисциплін. У вирішальному спринтерському забігу на 100 метрів, скажімо, відразу двоє дівчат продемонстрували вищі за другий розряд результати. Перемогла підопічна тренера Тернопільської ОДЮСШ Богдана Дуди Вероніка Василик, за нею — Яна Вівчарик, якою у Тернопільській ОДЮСШ з літніх видів спорту опікується Олег Данилюк. А в бігу на 800 метрів Богдана Дуду порадував звитягою Володимир П’юрко.

 Не могла не бути задоволеною серією тріумфальних виступів своїх підопічних у старшій віковій групі і його колега Ольга Стефанишина. У спортивній ходьбі на 2000 метрів не було рівних Софії Ронталюк, у бігу на 800 і 1500 метрів — Мар’яні Тесленковій, у стрибках у довжину і в потрійному — Ірині Ігнатовій.

Варто також згадати переможні виступи учнів з Озернянської громади Максима Олійника (200 метрів), Олега Беззубка (400 метрів), Андрія Берестецького (1500 і 3000 метрів). Усіх їх тренує Ольга Кутна.

Натомість під час змагань молодшої вікової групи фінальні забіги на 100 і 200 метрів засвідчили перевагу вихованки Тернопільської ОДЮСШ з літніх видів спорту Єви Овод, яка тренується під керівництвом Софії Рибій. Біг на 3000 метрів не менш упевнено виграла Олександра Черевата (тренер Богдан Дуда), спортивну ходьбу — Уляна Кулеба, біг на 1500 метрів — Дарина Іванишин (Ольга Стефанишина).

На фото: під час нагородження лауреатів.    

Фото із соціальних мереж