Показували раз по телевізору, як вужиха вродила вуженят від породистого вужа. Але що то за новина, я вам скажу, так ніби показувати більше нема чого.
Та візьми їдне з другим того бінокля і приїдь ями на дорогах познімай. Нє, щоб гадів цькувати, тих, що у владі сидять, то вони гадів знімають, що по землі повзають.
От приїдьте, телевізійники, до мене, я вам розкажу їдну небилицю на камеру, раз ви вже так опустилися. Сусідів онучок, великий любитель плазунів, живе в місті. Тримає в хаті вужа у ванній, водички йому напустить, їдла натаскає. Одного разу спозаранку той студент побіг на пари, а вужик виліз із ванної та й послигався в унітаз і якось по трубі заліз вниз до сусіда. А то ж ранок, люди на роботу збираються. Сусід якраз пішов у кльозет справляти різні нужди. Сидить хлоп на унітазі, сидить, чує — щось плюскається під ним і хляп по задниці. Сусід підскочив, дивиться — у водичці якийсь хвостик плаває. «Мамо рідна, оце так глиста, та ще й чорна!» — перестрашився хлопака. І мало не дістав інфаркт, як побачив, що та «глиста» довшає і чорнішає та й з унітаза вилазить. Ви би виділи, як бідний сусід драпав із кльозету!
Не дивуйтеся — люди всілякі бувають. Щоб не боятися за свою п’яту точку, перевіряйте всіх сусідів, особливо, якщо мешкаєте в місті, ну і не забувайте руки мити перед тим, як до миски сідаєте. Тоді точно ніякі глисти, а тим паче вужі, до вас не поткнуться. І рихтувати їдло треба з чистими руками. А то як у тому анеку: прийшов малий до столу, сів на табуретку, а мама питає: «Ти руки мив?» «Мив!» — каже малий. «З милом?» — допитується мама. «Ага». «Нині?» — не відступила вона. Малий зліз із табуретки й пішов до вмивальника.
Крім вужів, у воді на річці можна й рибки наловити. Раджу вам нарихтувати домашні консерви, рецепт яких надіслала пані Олександра Качан з Олієва Зборівського району.
Чистите два кіля мойви, трете півкіля моркви й стілько ж буряка червоного, кришите кільо цибулі, додаєте штири ложки столових солі, шість — цукру і півлітра томату. Тушите моркву з цибулею на олії, потім додаєте все інше. І тримаєте все на малому вогні зо дві години в алюмінієвій каструлі, а вкінці додаєте томат. Хочете, то розфасовуєте готові консерви на півлітрові слоїчки. А як засмакували і зможете всією родиною цілий баняк подужати.
Смачного!
Ваш пан ЮЗЕК
Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА
Прокоментуйте