Шкірки з трьох апельсинів;
200 г цукру;
100 г чорного шоколаду;
5 г масла.
Апельсини вимити, порізати четвертинками, видалити м’якоть. Апельсинові шкірки порізати тонкими смужками вздовж завширшки 4—5 мм. Якщо в апельсинів дуже товсті білі «нутрощі», акуратно зрізати їх кінчиком ножа. Закип’ятити 2 скл. води і проварити в них шкірочки 2—3 хв., відкинути на друшляк, промити холодною водою, воду злити. Повторити цю процедуру ще раз для того, щоб позбутися гіркоти.
Потім засипати в каструлю цукор, залити 200 мл води. Поставити на вогонь, довести до кипіння, помішуючи. Щойно цукор повністю розчиниться, вогонь зменшити до мінімуму, викласти в сироп шкірки і варити їх близько години, періодично помішуючи і стежачи за кількістю сиропу в каструлі. До кінця варіння сироп повинен повністю виваритися.
Акуратно викласти шкірочки на пергамент (по одній, струшуючи надлишки сиропу в каструлю, найзручніше це робити пінцетом) так, щоб вони не стикалися одна з одною. У такому вигляді дати їм повністю охолонути.
Шоколад розтопити на водяній бані або на дуже повільному вогні зі шматочком масла. Перемішати до однорідного стану. Озброївшись пінцетом, по одній вмочувати шкірки в шоколадну глазур і викладати на аркуш пергаменту. Дати «схопитися» при кімнатній температурі, потім прибрати в холодильник до повного застигання.
Секрет
- Готова шоколадна глазур тут не підійде — вона моментально схоплюється і застигає, доведеться підігрівати її буквально після кожної шкірочки.
- Не треба намагатися повністю зрізати білі перетинки апельсинів. Щонайменше 3—4 мм такої м’якоті потрібно залишити, інакше при варінні шкірки перетворяться на джем.
Фото з вільних джерел
Прокоментуйте