Десь вичитав, же в Інтернеті їден хлоп організував групу для тих українців, які дуже моцні патріоти, но тілько на дивані. А головне — дуже не люблять українську владу з її реформами.
Так-от, кликав він тих людей на третий Майдан, обіцяв владу народу, фабрики й заводи робітникам, а землю — селянам. І всьо би було добре, так тілько сі виявило, же дядько — сепаратист і чемно працює на Путіна. Ну то, питається, нащо ти, дурню, людей підбурював? Майдани робити тре, аби влада знала, що люди не вівці і терпіти не будут. Але Майдан має бути мирним, а нє — позбирали всіх, кого хтіли, і під стінку та під кулю. Так тільки біди можна наробити. Ліпше візьми їдне з другим і піди в ту владу та й почни щось робити і тотих політиканів ганьбити на кожнім кроці. Їдна балаканина і підбурювання ніц не дадут. Ліпше би зайнялися язикаті критикани толковою роботою: сніг відгортали, лід піском посипали, хащі навколо своїх обійсть вирубували, ямки будівельними відходами засипати. І головне — на виборах голосували головою, а не кишеньою чи вухами. І всьо було б добре, як у тім торті. Нате вам його рецепта.
Три жовтки збиваємо зо шклянкою цукру. Розтоплюємо пачку маргарини, 50 грам масла і вливаємо до яєць, легонько збиваємо. Далі ляємо штири столових лижки сметани. У півкіля муки сиплемо пачку порошку до печива і потрошка додаємо до замісу. Тісто ділимо на дві частини. Далі рихтуємо таку суміш. Для першого коржа нам тре потерти півтори шклянки маку, збити два білки зо шклянкою цукру і окремо самих два жовтки. Розтопити 50 грам масла. То всьо акуратно змішати і викласти на першу паланицю. Поверха викласти сир, який готуємо так: 800 грам тре перемолоти, всипати до него шклянку цукру, вибити шість яєць (окремо збити білки), додати 50 грам масла і дві чубатих столових лижки крохмалю. Печемо годину при температурі 180 градусів.
Другий корж ладимо так: дрібнимо шклянку горіхів, гарненько зціджуємо зо шклянки вишень сік, збиваємо три білки з кількома лижками цукру й акуратно перемішуємо з вишнями та горіхами й викладаємо на другий розкачаний у бляшці корж. Його печемо 20—25 хвилин при температурі 180 градусів. Лишаємо паланиці остигати на ніч. А для них готуємо для перемащування такий крем: слоїчок згущівки збиваємо зо 400 грамами розм’яклого масла, додаємо штири лижки сепараторної сметани. Хто любить добре підсолоджені тортики, то можете дати ще дві-три лижки цукру. Паланиці перемастити і знов поставити на простоювання кілька годин, жеби втягнули масу.
Смачного!
Ваш пан ЮЗЕК
Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА
Прокоментуйте