Кількосьмо вже вижидали, же бандюків після Майдану по тюрмах порозсаджуют, аж нє — вони не тілько на світ білий повилазили, а ще й нагло в телевізор полізли, по судах забігали і, ой лишечко, в депутати прутьсі.
Стріляв снайпер по наших дітях, а з ним нині суд сі панькає, як зо збитим яйцьом. Допанькавсі так, же снайпер утік. Крав чиновник землі, гроші — нібито звільнили, а він як той гриб виріс у другій адміністрації чистий і пухнастий. Водив п’яний міліціонер машину, збив людину, права відобрали, а він на другу пересів. І нащо було, питаєтьсі, нам так сі надривати, ще й нинька війну переживати, коли ніц сі не міняє? Я як подививсі, кого в раду наші керовніки ведут, то мало не зомлів. Дивувалисьмосі, же за Януковича в парламенті масажисти, шофери і охоронці кнопки натискали. А після двайціть шостого замість них майданівці сі появлят і кількоро хлопців із АТО. Всьо. Ще додайте бізнесменів і тих же олігархів — і нова рада нічим ліпша не буде від старої.
А ті, хто людей на місцях тлумив, коло корита так і лишилисі. Ото єдине, що мене старого втішило, же придумали молоді люди файний різновид люстрації: подивилисі, же той краде, той перепродує, той сепаратистів підтримує, взяли за руки-ноги — і в сміттярку. Правильно, знай, кобило, своє стійло. Ото шпурнули в бачок чиновничка з Тернопільської райдержадміністрації, шпурнули головного з Теребовлянської лікарні — і вся Україна шумит. Ще би кількох повикидали, то всі решта боялибисі гривню зайву в руки взяти чи якусь оборудку прокрутити. Рік-два такої люстрації — і всьо буде в нас у чоколяді. До речі, про неї. Маю рецепта булочок з чоколядою.
Берете 300 грам муки і змішуєте її з двома чайними лижками розпушувача, їдною чайною ─ поташу, півчайної ─ соли і двома столовими ─ цукру. Чистою лижкою в тій суміші розітріть 75─100 грам масла. Тоди вляйте 150 грам сирого зимного молока і замісіт тісто. Розімніт його на дошці, посипаній мукою, і розкачайте на прямокутник товщиною десь так міліметрів на три. Розріжте тісто на 12 рівних частинок і на кажду виложіть по кусочку чоколяди. Можете ще покласти горішка. Тоди обмотайте чоколяду тістом, позащіпайте краї, перекладіть на бляшку, але її попередньо застеліт масляним папером. Збийте їдне яйце і помастіт зверха булочки. Печіт 15─20 хвилин при температурі 200 градусів, аби зверха шкоринка сі зарум’янила. Тоди виставте, перекладіт на піднос, зачекайте, най вистигнут, а тим часом позичте в корови чи кози (у крайнім разі — хіба що в магазині) молока і наминайте.
Смачного!
Ваш пан ЮЗЕК
Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА
Прокоментуйте