Починаючи з лютого цього року середня ціна на горілку з вмістом спирту менше 45,4% зросла відразу на 18,7%.
Як повідомляє Держстат, у січні середня ціна виробників на таку горілку була 274,9 тис. грн./тис. дал, а в лютому збільшилася до 326,1 тис. грн/тис. дал.
В минулому місяці дуже зросли середні ціни виробників на коньяк і бренді – на 2, 3% і пиво – на 1,6%.
Крім алкоголю подорожчало також вершкове масло (на 3,2%), крупи гречані (на 9,9%).
Водночас знизилася середня ціна виробників на свіже м’ясо свинини – на 7,7%.
Нагадаємо, 1 березня 2016 року в Україні підвищилися ставки акцизного податку на алкогольні напої міцніші 8,5%.
Фото з вільних джерел
Джерело: Газета.ua
Прокоментуйте