…А хто критикує, тому закривают писок. Коли ж не вдастьсі, то з роботи виженут. Принаймні я так зрозумів тую новину, же уряд заборонив чиновникам владу критикувати.
А теперка чую, же Корбана з УКРОПу попросили прикрити писок і не ганити Президента й усю рать, і тілько тоді дадут людині спокій.
Надіюсі, же не дожию до того часу, коли не тілько дядькові в кабінеті чи на високій посаді нинішна влада буде писок закривати, як той посміє її критикувати, а й нам, решті українців. Дивно, нє? Говорили-балакали, товклисі за тую свободу слова, а теперка, виходит, цензура? Їдне діло, як на мене, не дати пашталакати сепаратистам, у буцегарню гонити тих, хто відкрито за Путіна агітує і Україну розвалює, садити злодіїв, хабарників, особливо тих, же з «плечима» і посадами. А друге — всіх їх покривати і тримати коло себе, як песиків вірних, а людям не дати і слова сказати супроти такого бардаку. Щось мені тая політика ніц сі не подобає. Тхне януковицким нафталіном. А ви як кажете?
Була колись така приказка: хто не робит, той не їсть. Нинька маємо інакше: хто критикує, той не їсть, а хто мовчит і покриває, той зарплату добру має і роботу не втратит. Нас то наразі сі не стосує, але хтозна, чи не дожиєм при такім розкладі до чогось гіршого…
А поки що рихтуємо пляцка за таким-во рецептом.
Місимо для него два види тіста — пісочне і бісквітне. Для першого перетираємо 200 грам муки, 100 грам масла, чайну лижку розпушувача і дрібку соли. Додаємо їден жовток і дві столових лижки сметани. Скоренько місимо тісто і ставимо в холодильник на півгодини. Місимо далі бісквітне тісто. Для него 200 грам масла ставимо в тепле місце, жеби розмнякло. Збиваємо те масло з 200 грамами цукру і додаємо в тісто по їдному яйцю (всього — штири штуки), всипаємо дрібку кориці і вміст пакетика ванільки, вливаємо сік з одного лимона. 180 грам муки перемішати з чайною лижкою порошку до печива, половиною чайної лижки поташу, четвертиною чайної лижки лимонної кислоти. То всьо всипати до збитих масла з яйцями. Файно вимішати. Теперка тре змолоти або подрібнити 10 штучок печива «Марія» і порізати на дрібонькі кавальчики грушки чи персики (всьо, що маєте закручене в слоїчках під руками, головне — зляйте добре сік, аби потім пляцок не мав закальцю). Далі робимо так: розкачуємо пісочне тісто, викладаємо в бляшку, на него висипаємо перемелене печиво з фруктами, а зверха поливаємо бісквітним тістом. Розігріваємо духовку до 170 градусів і печемо до зарум’яніння.
Смачного!
Ваш пан ЮЗЕК
Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА
Прокоментуйте