Послухаєш, як у Шустера політики їден наперед другого розказуют, як то тре воювати, то дивуєшсі — і чо вони в тій студії сидять? Най би брали автомати, свою охорону, кумів, сватів, братів і йшли воювати й перемагати Пуцькіна.
Но ще більше здивування, коли чуєш по телевізору, як командує діюча старшина. То як у тій бувальщині, же мені сусідка розказувала.
Була вона завідуючою колгоспною заправкою. Ото приїхав якось на вихідних додому до неї місцевий пожежник і попросив видати йому бензини. Поки баба дошкандибала до каптьорки, хлопака чи то сп’яну, чи що, заляв у бак свого мотоцика солярки, цистерна якої не була на колодці. Баба прийшла, каже: «Ну як ті тре солярки, то чого мене з дому тягнути за бензиною?» Пожежник соляру виляв і хлюпнув бензини. Моцик не завівся, хлоп щось там поколупавсі, дав на газ і його двокольосний загорівсі. Стоїть пожежник, дивитьсі, як мотоцик горит-палає, а баба до своєї каптьорки побігла, вонучку взяла, в якусь воду намочила й кинула на моцик. Вогонь погас. Пожежник до неї: «Але ви сі зрухали скоро, так файно вогонь загасили». А моя сусідка до него: «То ти, такий-сякий, пожарник? А вогню загасити не можеш? Дивишсі й чекаєш, поки я, баба, тобі буду гасити?!»
Зате в нас такі пожарники в медальках ходять і пузами світят. Їсти добре тре, аби силу мати, але тре кудась же тую силу подіти. То замість телевізії най наші «герої» їдут воювати, а ми за ними на кулінарну підмогу.
Надибавім непідписаний рецепт від якоїсь пані господині, піци-омлету.
Тре взяти зо п’ять яєць, додати горнятко кипяченої остудженої води. Збити, сипнути трошка солі, перцю, муки не давати. Окремо посікти зо дві жменьки цвітної капусти, зеленої цибулі жменьку, то всьо підтушити на пательні на олії кілька хвилин. Потім киньте капку шпинату, теж подрібненого. На то всьо виляйте збиті з водою яйці, файно вимішайте і на маленькім вогні вже не рухаючи потримайте. Виключіт і знов трошка почекайте, най сі скріпит основа. Поляйте зверха соусом, потріть сиром, викладіть по кружальцю ковбаски, а як хочете робити пісну піцу, то замість ковбаси можна викласти марновану шпарагівку, дрібно нарізаний квашений кабачок (попередньо зцідивши сік) і подрібнений сир. Розігрійте духовку і поставте на сей раз пательню з начинкою туда. Хай всьо трошка затепліється, підсушиться зверха, витягуйте, посипте свіжою петрушечкою і наминайте з томатним соком.
Смачного!
Ваш пан ЮЗЕК
Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА
Прокоментуйте