Ви вже городи після тих дощів пропололи всі? А грядки? Бо я застриг наніц. Ото колупаюся в тій земельці, як дитя в пісочку, та й видлубую то америку, то лободу, то пирій, то щирицю і решту добра бур’янового.
Що не кажіть, а наводити лад тяжко. Як казав їден мудрий чоловік, робіть добре, бо зле само вийде. От поки я пильнував плитку, то городець мені замшився. Але нічого, попотів трохи коло нього, попихтів, тож теперка можна продовжувати кулінарні експерименти.
Ото пішли політики на відпочинок, тож більше часу лишається на кухню. За серіалами я не бігаю, хіба новини гляну краєм ока, бо ж цікаво, що то в світі робиться. А потім можна порозкинути мізками, пофільозофувати. Ет, на старість багато можна робити, чого не встиг замолоду. Аби тілько сили були. Ото руки кришуть, ріжуть, мнуть, місять, а голова працює.
Сусідка днями прибігла жалітися на вуличного депутата. І такий, і сякий, тілько за себе дбає. Потім згадала незлим-тихим знайомого дохтора, котрому не їдну сумку з курми смаженими занесла, аби гарні ліки приписав від слабости. Тоді пройшлася по своїх коліжанках-заздрісницях і скінчила на чоловікові-пиячкові. А кілько я вже читаю схожі плакання по газетах… І що то дасть постійно скиглити? Та бери їдне з другим пательню чи качалку в руки і наводи лад на вулиці та в хаті. Ось тоді буде вам щастя. А то живете, як на плитці — чекаєте, поки вас будуть смажити й пекти всілякі там депутати, президенти, міністри. А якби ви стали на їхнє місце, за «кухарів», га? От що би наварили, то й би їли. І ні на кого не жалілися би.
Я ось не жаліюся на файненькі сухарики. Тож ділюся з вами їхнім рецептом, який дістав від пані Галини Пілярчук із Будок Кременецького району.
П’ять яєць і стілько ж столових ложок цукру збити. Окремо вимішати п’ять столових ложок сметани і три чайних амоняку. Зляти дві рідини докупки. Тоди додати по п’ять столових ложок смальцю і маргарини топлених, всипати муки, скілько забере тісто. Воно має вийти легким і не липнути до рук. Потім його тоненько розкачуєте, вирізуєте формами, зверху змащуєте білком та посипаєте цукром. Печіть у духовці 20 хвилин. Розваріть вишеньок-черешеньок і на десерт мотикайте сухарики, попиваючи ягодянку.
Смачного!
Ваш пан ЮЗЕК
Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА
Прокоментуйте