Нинька ящик ліпше сі не дивити. Бо таке вражіння, жи в державі страшна біда, всі у всьому винні і, що найгірше, — виходу нема.
А я си думаю: ну як нема, як є! Знайшли, жи сільський голова пару сотиків землі «злівакував» — за шкварки і з посади всім селом скинули. Виявили, жи в районі тоже біда — злапали винних і зробили то, що тра. І так всюда. Правда, не хочетьсі, аби тим сі скористали, як я вже писав колись, нечисті на руку люди, жиби звести свої рахунки. Вже он у Києві Ахметов, кажут, шахтарами себе прикрив. І до чого доходит? А до чого дійде? Тому тре пильнувати таке.
Ми ж тим часом, політикуючи, пильнуймо ще й кухню, бо найліпший телевізор — то духовка, там новини тілько горичі і добрі. Маю рецепта такого-во невеличкого горіхового пирога.
Яйце розтерти з 80 грамами цукру, столовою лижкою зимної води і 100 грамами масла. Тоди всипати дві лижки муки, чайну лижку розпушувача і замісити тісто, додавши муки, жиби тісто було м’яким. Взяти малу форму, змастити олією, викласти тісто і розмняцкати рівномірно по формі. Тоди поставити в духовку на 190 градусів, аби тісто сі зарум’янило. Потім узяти три-штири яблука, почистити від шкірки і насіння, натерти на тертці, тоди натовкти півшклянки горіхів, подрібнити і додати до яблук. Всипати сюда стограмівку цукру, їдну ванільку і капку кориці. Тісто витягнути з духовки, викласти на него начинку і поставити допікатисі ще на неповних півгодинки до готовності. Витягнути, остудити і наминати.
Смачного!
Ваш пан ЮЗЕК
Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА
Прокоментуйте