Смородина ще тілько сі зав’язує, а мені вже кортит з неї пляцка зробити. Кисленький смаколик виходит, а що вже добрий зо свіжим молоком – того вам передати не годен.
Півтори шклянки і ще півтори ложки з чубком муки посікти зо 125 грамами масла. Висипати то всьо в миску, додати 100 грамів цукру, півлижки чайної розпушувача і капку соли. Ще додаємо три жовтки. Тісто місимо руками, формуємо кульку, обкутуємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на півгодинки. Або ж на ганок можна винести, зара зима ліпше морозит від холодильника. Закім тісто стигне, розморожуємо смородину. Десь так півкіля. Я її все кладу в друшляк, заливаю окропом, даю стекти, а тоді на стіл висипаю, на марлю, аби зайва вода стекла. Тоди беремосі до білків, які лишилися. Збиваємо накруто, потрошку додаємо 100 грамів цукру, капку розпушувача, столову лижку муки і чайну лижку крохмалю. Всипаємо до білків обсохлу смородину. Теперка витягуємо тісто з холодильника, включаємо духовку і розігріваємо до 180 градусів, а бляшку змащуємо олією (до речі, беріт бляшку велику, десь так 23—26 сантиметрів у діаметрі, бо як буде мала, то начинка недопечетьсі). Руками його розпростираємо по формі і лишаємо ще бортики бо боках. На тісто викладаємо начинку. Печемо смаколик півгодини. Тоди студимо і наминаємо.
Смачного!
Ваш пан ЮЗЕК
Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА
Прокоментуйте