«О, дивисі, Ярош у раді! Але вже лупити регіоналів буде», — азартно потирав руки мій сусід Місько, як уздрів, же ПС у парламенті сі появив. Я си такво думаю, же бити писки депутатам у парляменті не тре.
То має робити народ. А найперше — не пускати в парлямент таких, котрим тре квасити на кажнім кроці. Он як прослухав по радейку, кого ми в парламент пустили, то зле стало. Нє, ну червеного прапора із серпом і молотом там вперше, відколи жию, не побачу. Але чи в народу памороки забило, кого він на їх місце відправив? Но основне, же тре сказати людям: ви не дуже сі розслабляйте. То, що голосували за «патрійотів», то добре. Але в моєму селі і районі таких на кажнім кроці. А що сі робит? То маршрутку не хочут пустити до села, бо власник хабара не дає. То землю роздали своїм кумам-братам, яка мала багатодітним йти. То бізнес собі мають, хоць за законом, як на державній службі сидиш, таке не можна робити. І так на кажнім кроці. Зате як прийде свято, всі до мікрохвона у вишиванках про любов до України балакають і гроші на церкви показушно виділяют. Як казав їден мудрий дядько, бережи мене Боже, не стілько від тих ворогів, яких знаю, але найперше від тих, яких не знаю. А писки бити… Від того дорога сі не зремонтує і садок не виросте, як гриб.
Що там казати, маємо життя не з медом, але най той мед хоць у торті буде.
Три яйци, дві столових лижки меду, півлижки цукру, капку соли і 120 грамів м’якого масла файно вимішайте, збийте і виляйте в банячок. Поставте го на маленький вогонь і добре погрійте, але постійно помішуйте. Тоди додайте чубату чайну лижку поташу. Суміш має сі підняти і запінити. Виключіть, остудіт і поступово всипте муки, аби вийшло липке тісто. Викиньте його на дошку, додавайте потрошки муки, аби зробити тісто піддатливим для розкачування. Поділіть калачик на шість колобків і поки вони теплі й послушні під руками, розкачайте завширшки як кришка від баняка, в якому ви теє тісто місили. Паланиці печутьсі дуже скоро. Головне — абисьте не перепекли, вони мають бути світло-руденькими. Тоди вирівняйте краї, прикравши покришку. Обрізки підут на посипку. Крем такий: збийте півлітра сметани і цукор (до смаку), окремо розведіть у теплій воді їдну-дві столових лижки желатину і всипте пачку ванільки. Всьо зляйте докупи, добре вимішайте і перемащуйте паланиці. Верх і боки паланиць обпацькайте теж і присипте їх кришками. Поставте в холодильник, жеби просочилосі.
Смачного!
Ваш пан ЮЗЕК
Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА
Прокоментуйте