Дививсі рекляму чипсів та згадав си за хрусти. Тож даю вам рецепта.
Берете півлітра квасного молока, добавляєте в него три яйці і файно то всьо перемішуєте. Потім даєте капку соли, цукру до смаку і їдну чайну лижку поташу, погашеного оцтом. Сиплете муки й замішуєте тісто, таке як на вареники. Розкачуєте на дошці. Коли ви хочете, жеби вони були хрусткі, то розкачуйте тонке тісто, а жеби пухкенькі — то товстіше. Вирізаєте продовгуваті ромби з того тіста. Аби вам легше було їх вирізати, спочатку розріжте тісто на вертикальні прямокутні смужечки, а потім кажду смугу розріжте косими (діагональними) лініями — і у вас вийдут продовгуваті ромби. По центрі тего ромба робите насічку ножем і крізь отвір вивертаєте другий маленький ромбик. У розігріту пательню наливаєте олію, в ній смажите крутьки до золотистого кольору. Готові хрустики посипте цукровою пудрою і наминайте з чаєм, а ліпше напечіт багато й завезіт хлопцям до армії.
Смачного!
Ваш пан ЮЗЕК
Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА
Прокоментуйте