Кілько то м’ясного годен запхати в себе ? Ото маю два простенькі рецепти кексів і рогаликів від пані Лариси Чорної із Шилів, же на Лановеччині.
Для кексів збиваємо шклянку цукру і яйце, вливаємо шклянку сирого молока, 100 грамів олії, сипемо чайну лижку поташу і додаємо дві з половиною шклянки муки. Місим тісто, викладаємо у формочки і запихаємо в духовку, най печуться. Готовність, як завжди, перевіряємо сірничком. На рогалики беремо півлітра молока, шклянку цукру і шклянку олії. Все те кип’ятимо, а коли вистигне, додаємо їдне яйце і 50 грамів дріжджів. Сиплемо муку, аби годен було тісто скубти. Робимо маленькі кульки й начиняємо їх повідлом чи халвою, печемо й потім обкачуємо в пудрі.
Смачного!
Ваш пан ЮЗЕК
Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА
Прокоментуйте