Закім тамтого тижня городи поливав дощик, я встиг підсісти на кіно. Воно такво — як сі не дивити постійно і запоєм, але тверезо і з розумом, то багато можна для себе взнати.
Що там на ТБ в нас крутят, думаю, ви добре знаєте, але мені було дивно після тривалої перерви сісти перед екраном і знов зобачити знайомі писки, яких крутили канали до Януковича, під час Януковича і продовжуют нинька. Кілько вже’м читав, же в нас позаборонювали всякої нездалі, так на зміну їй нова прийшла! Ну, не показуют у нас тих акторів і серіальчиків, де вони сі знімают, так на їх місце інших накупили. А сюжети всьо ті ж — забили, згвалтували, а доблесні російскі «мєнти» всьо «рішают»; бідні Насті як «залітали», так і продовжуют «залітати», тілько в них вже перстенів на руках побільшало, бо чіпляютьсі до бізнесменів, як можут, і ні стиду, ні совісті, а другі без перстенів теж чіпляютьсі, аби не сумно було жити. І вся ота Санта-Барбара крутитьсі день і ніч, нічим не викуриш. По радейку таке саме — як крутили заграничні пісні, так і крутят, хіба десь частіше Вакарчука можна почути, і всьо.
І толку з того, же в нас депутати, які вишиванки на пупцях носят, кулаками трисут, же щось там сі добили, якісь квоти-лоти намалювали — ви мені, старому, покажіт, де воно на практиці є? А то чось вічно так є — понаписуют всякого, а ніхто того не виконує. Як крутили в нас шансон, так і крутят, як крутили пискобої, так і крутят. А обіцяли, же будемо після Революції щось міняти. Люди були готові, ресурс був — і?.. А теперка шукают причини, бо профукали знов шанс. І не тре казати, же закон на людей не діє, же були і будут слухати заборонене. Будут, але як держава буде бити на сполох і щось робити для того, жеби не слухали, то матимут на увазі. А тих, хто порухає мізками, зрозуміє та й почне думати і вибирати своє, стане більше.
Но високі матерії не для кухні, в нас тутка земні діла сі роблят і пожива для мізків у духовці та в пательні шкварчит. Нинька поповнюємо вільножиттівский рецептурник переписом солодкої кобаси від Христини Слоти.
Рихтуєте си 300—400 грам пісочного печива, 200 грам масла, шклянку цукру, три столових лижки какао, п’ять молока і 100 грам горішків. Третину печива змолоти, решту подрібнити на кусочки, висипати в миску, додати подрібнені горіхи. Окремо змішати какао з цукром і додати молоко та й закип’ятити суміш. Тоди трошка остудити, додати масло і вимішати з печивом. Викласти на кульок і сформувати ковбаску, поставити її в холодильник, жеби застигла.
Смачного!
Ваш пан ЮЗЕК
Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА
Прокоментуйте