Бронзова засмага Анастасії Бачинської

Бронзова засмага Анастасії Бачинської

Перед урочистим відкриттям III літніх юнацьких Олімпійських ігор у столиці Аргентини Буенос-Айресі вихованці Тернопільської комунальної ДЮСШ №2 зібралися на олімпійський урок. Аби разом з головою Тернопільського місцевого осередку НОК України, олімпійською чемпіонкою Оленою Підгрушною, керівниками і тренерами навчального спортивного закладу та міської фізкультурної організації провести в неблизьку дорогу старшу подругу, 15-річну майстра спорту міжнародного класу зі спортивної гімнастики Анастасію Бачинську. 

Єдина від Тернопільщини представниця на юнацькій Олімпіаді, звісно ж, не мала можливості завітати до них у гості. Адже готувалася до від’їзду. Зате з допомогою мами Наталії Ярославівни, яка зв’язалася з донькою телефоном, почула багатоголосе побажання удачі на відповідальних міжнародних стартах і від єдиної в краї олімпійської чемпіонки, і від тих, хто нині в її рідній спортивній школі мріє про майбутні перемоги.

Після завершення ж юнацької Олімпіади в далекій Аргентині можемо з повним правом сказати: підопічна заслуженого тренера України Тетяни Геращенко з честю підтвердила високе реноме як української спортивної гімнастики, так і малої батьківщини. Спочатку позаминулої суботи раннього за київським часом ранку в надзвичайно напруженому фіналі багатоборства, попри високу складність підготовленої для неї наставниками збірної України програми в усіх чотирьох видах, зуміла продемонструвати необхідні для таких змагань рівень майстерності і стабільність. І хоча в завершальних вільних вправах не все вдалося виконати ідеально, третє місце в багатоборстві стало заслуженою нагородою за пролитий на тренуваннях піт. Вищу суму балів удалося набрати лише її ровесницям з Італії і Великобританії.

А за два дні до завершення Олімпіади, коли більшість українців теж іще додивлялася останні сни, поповнила скарбничку національної збірної ще однією «бронзою». За третій результат, показаний у завершальному виді індивідуальних змагань дівчат — вільних вправах. Після церемонії нагородження зізналася, що друга нагорода для неї навіть цінніша за першу. Хотілося порадувати всю Україну, продемонструвавши все, на що здатна. В майбутньому ж хоче змінити програму. Потрібно завжди шукати нові шляхи для реалізації своїх намірів і мрій.

Щиро вітаючи дворазову призерку III літніх юнацьких Олімпійських ігор зі спортивної гімнастики Анастасію Бачинську, побажаймо їй насамперед здоров’я та удачі. І нехай мрії, помножені на самовіддану працю на тренуваннях, неодмінно допоможуть із часом піднятися на п’єдестал пошани дорослої Олімпіади.

На фото: дворазова призерка III літніх юнацьких Олімпійських ігор Анастасія БАЧИНСЬКА з бронзовою медаллю за змагання в багатоборстві.

Фото із сайту НОК України