На завершення сезону — крос

На завершення сезону — крос

Наприкінці минулого тижня в Івано-Франківську відбувся чемпіонат України з легкоатлетичного кросу. Майже п’ять сотень прихильників бігу пересіченою місцевістю з 25-ти областей і столиці нашої держави визначили лауреатів у змаганнях юнаків, юніорів, молоді і дорослих, а також у командній суперечці збірних ДЮСШ і СДЮШОР на дистанціях від одного до десяти кілометрів. 

Честь збірної Тернопільщини захищали шістнадцять легкоатлетів із Зборівської, Кременецької, Бережанської дитячо-юнацьких спортивних шкіл і Тернопільської ОДЮСШ. Серед них передусім варто відзначити Тетяну Когут із Бережан. На старт забігу дівчат на один кілометр вийшло аж 86 учасниць. І в суперечці з такою великою кількістю ровесниць підопічна Володимира Дуди стала однією з найкращих, фінішувавши другою.

Добре впоралися зі своїми дистанціями і Юлія Медведчук із Кременця (тренерка Наталя Каленік) і Марія Мочук зі Зборова, з якою займається Володимир Небельський. Із задоволенням сприйняли підсумки змагань і тренери Тернопільської ОДЮСШ Ольга Стефанишина, Михайло Васірук, Богдан і Оксана Дуди. Завдяки старанням їхніх підопічних Оксани Більчак, Ірини Бернацької, Христини Паньків, Мар’яни Якубовської, Дмитра Юрчика, Дмитра Сулила, Ігоря Яремчука, Христини Василяшко, Дмитра Ковальчука і Назарія Даньківа збірна навчального спортивного закладу в командному заліку фінішувала третьою, поступившись лише збірним дніпровської і вінницької спортивних шкіл.

У загальному ж заліку обласних збірних команда Тернопільщини, набравши 600 залікових балів, посіла чотирнадцяте місце.

Л. ДАХНОВСЬКИЙ.

На фото: срібна призерка чемпіонату України з легкоатлетичного кросу Тетяна КОГУТ на другій сходинці п’ядесталу пошани поруч із відомим бігуном Іваном ГЕШКОМ; віце-чемпіонка України разом зі своїм наставником Володимиром ДУДОЮ.

Фото з архіву автора