Очікувана невдача в двобоях із фаворитом

Очікувана невдача в двобоях із фаворитом

Набрані в стартових двобоях чемпіонату України з волейболу серед жіночих команд суперліги із рівненською «Регіною» шість очок так і залишаються в активі тернопільської «Галичанки-ТНЕУ-Гадз». Другий тур поспіль підопічні Віктора Туркули були змушені здатися на милість куди авторитетніших суперниць. 

Причому, коли перед двома зустрічами в Хмельницькому все- таки жевріла надія на те, що значно оновлений склад бронзових призерок попереднього чемпіонату за допомогою, звичайно ж, не досвіду, а характеру якось та зможе нав’язати боротьбу досвідченим волейболісткам зі складу абсолютного дебютанта елітного дивізіону, «Новатора», то позаминулих п’ятниці-суботи тернопільські вболівальники завітали до спорткомплексу Національного економічного університету передусім для того, аби насолодитися улюбленою грою над сіткою. Мріяти про перемогу господарок майданчика над фаворитками вітчизняного жіночого волейболу останнього десятиліття з южненського «Хіміка» навряд чи доводилося.

Навіть за тієї умови, що наставник гостей Андрій Романович вирішив дати ігрову практику резервним диспетчерові Дарії Великоконь і її тезці ліберо Дарії Дуденок. Утім у другій партії першої із зустрічей наші землячки спромоглися дати бій лідерові. Та, коли справа дійшла до гри на «більше-менше», в передню лінію суперниць із лави запасних повернулася Катерина Дудник, яка з колишньою іншою волейболісткою «Галичанки» Діаною Карпець навіть шансу не дали нинішнім господаркам майданчика, аби завершити ігровий відрізок на свою користь. Отож і цілком закономірний «сухий» підсумок обох двобоїв — 19:25, 25:27, 15:25 і 19:25, 21:25, 13:25. Не на користь, звісно, волейболісток «Галичанки-ТНЕУ-Гадз».

Інші результати третього туру: «Орбіта» (Запоріжжя) — «Новатор» — 3:1, 3:1, «Волинь» (Луцьк) — «Університет» (Чернігів) — 3:0, 3:0, «Білозгар» (Вінниця) — «Регіна» — 3:2, 3:0. Дві підряд невдачі змусили «Галичанку» опуститися вже на шостий рядок турнірної таблиці — шість очок після шести проведених зустрічей. Позаду лише «Регіна» і «Університет», в активі яких тільки по одному набраному балові.

Надзвичайно серйозне випробування чекає на підопічних Віктора Туркули і в четвертому турі. В п’ятницю-суботу, 26—27 жовтня, доведеться в гостях помірятися силами з «Волинню». Втім перед цими двобоями волейболістки «Галичанки-ТНЕУ-Гадз» таки відчутно поліпшили собі настрій, удало виступивши наприкінці минулого тижня на першому етапі Кубка України в Житомирі. Вихід до наступного кола турніру наші землячки забезпечили собі достроково після перемог над господарками майданчика з «Полісся», які виступають у вищій лізі (3:2), і вінницьким «Білозгаром» — 3:0. Натомість після завершальних матчів у групі «В» можна було вести мову про сенсацію місцевого масштабу. Виграш хмельницького «Новатора» в «Галичанки» (3:2) і поразка «Білозгара» від господарок з аналогічним рахунком змусила саме вінницьку команду припинити боротьбу за почесний трофей. А «Полісся» і «Новатор» разом із «Галичанкою-ТНЕУ-Гадз» крокують далі.

Фото із сайту Федерації волейболу України