За заслуги — і шана

За заслуги — і шана

Учора в конференц-залі готелю «Тернопіль» відбулося перше в новому році засідання Федерації легкої атлетики Тернопільської області. За доброю традицією розпочали з нагородження лауреатів минулого сезону.

Детально проаналізувавши всі досягнення на міжнародній і всеукраїнській аренах, члени виконавчого комітету були одностайними: найкращими легкоатлетами визнані учасниця торішнього чемпіонату Європи з легкої атлетики серед дорослих у бігу на 3000 метрів із перешкодами, майстер спорту міжнародного класу Наталія Стребкова і учасник чемпіонату світу серед юніорів, спринтер, майстер спорту Василь Макух. На жаль, через навчально-тренувальні збори обоє не змогли власноруч отримати нагороди.

Тож президентові обласної федерації Валерієві Єднаку приємну церемонію довелося розпочинати із вшанування чемпіонки України серед дівчат Тетяни Когут з Бережан. Своїми впевненими перемогами на всеукраїнській арені підопічна Володимира Дуди заслужено домоглася звання «Олімпійської надії легкої атлетики Тернопільщини». Почесних відзнак удостоїлися також найкращий серед чоловіків Іван Стребков, найкращі серед молодих атлетів Оксана Більчак-Долинчук та Іван Карюк, юніори Христина Паньків і Вадим Трач.

Не залишили без уваги і наставників тих, хто уславив Тернопільщину на бігових доріжках та в секторах. Найкращими тренерами дорослих атлетів визнані Богдан Дуда, Ольга Стефанишина і Михайло Васірук. А серед тренерів дитячо-юнацьких спортивних шкіл — Галина Шмуляєва, Володимир Дуда з Бережан і Микола Головацький із Бучацького району. Окремі ж, найбільш теплі слова й побажання — наставникові і дідусеві Івана Карюка Іванові Чубі, якого зі славним 70-літнім ювілеєм привітали не тільки колеги, а й профільне міністерство.

Завершилася урочиста церемонія нагородженням власників нових рекордів області в різних дисциплінах, меценатів, друзів і волонтерів федерації. Затверджені також плани роботи громадської спортивної організації на цей рік.

Фото автора