Не підвели

Не підвели

У Дубні на Рівненщині наприкінці минулого тижня відбувся чемпіонат Асоціації гирьового спорту України. Серед 116-ти богатирів, які змагалися за нагороди, були і тернопільські атлети, які в Збаразькій ДЮСШ і в Тернопільській ОДЮСШ із літніх видів спорту займаються під керівництвом заслужених тренерів України Петра Багрія із Зіновієм Кульчицьким, а також Віталія Гуголя.

Гирьовики із Збаража останнім часом віддають перевагу вправі за довгим циклом. І домагаються хороших результатів. У своїх вагових категоріях Богдан Тольпа і Роман Баланюк перемогли як у суперечці юніорів, так і в турнірі дорослих. А сам Петро Багрій, ставши найкращим серед ветеранів своєї вікової групи, спромігся ще й у змаганнях дорослих вибороти «срібло». Непогано виступили ще троє наших земляків. Четвертими серед юніорів стали Назарій Гук з ОДЮСШ і Вадим Карлатян із Збаража, серед дорослих — Володимир Гуменний з ОДЮСШ.

Серед фаворитів у своїх вагових категоріях були і ті з тернопільських гирьовиків, які змагалися в двоборстві. Чемпіоном став Василь Середюк. Його ж наставник Зіновій Кульчицький повторив успіх свого побратима із Збаража Петра Багрія, вигравши змагання ветеранів і ставши срібним призером серед дорослих. А молодший брат Богдана Тольпи Андрій відзначився в юніорських баталіях — третє місце. Нарешті у змаганнях ветеранів знову домігся успіху працівник тернопільського «Водоканалу» Сергій Боднарчук, якому не було рівних і в двоборстві, і у вправі за довгим циклом.

Тернопільські гирьовики продемонстрували свою майстерність і в інших дисциплінах. У напівмарафоні срібними призерами стали Володимир Дишкант із Збаража і Ярослав Фотинюк з Озерної Зборівського району. А Петро Багрій, Зіновій Кульчицький і Василь Середюк разом перемогли ще й в естафеті. В командній першості збірна Тернопільщини посіла третє місце серед чотирнадцяти учасників, поступившись тільки гирьовикам із Львівщини і господарям.

Фото Романа СІПРАВСЬКОГО