Спільно протидіяти зарплатній заборгованості

Спільно протидіяти зарплатній заборгованості

Із початку цього року працівники територіальних органів ДФС України в Тернопільській області на спільних з органами місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників трьох підприємств, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати, податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. Після цього згадані суб’єкти господарювання сплатили 2,3 тисячі гривень заборгованого єдиного внеску.

Окрім цього, фахівці фіскальної служби провели індивідуальну роз’яснювальну роботу з керівниками 27 підприємств. Її результат — 26 підприємств погасили заборговану заробітну плату на суму 732,9 тисячі гривень, сплативши також 474 тисячі податку на доходи фізичних осіб та 169,6 тисячі єдиного внеску.

Працівники фіскальної служби області спільно з органами місцевої влади проводять також контроль за додержанням платниками податків чинного законодавства про оплату праці. З початку 2019 року на засіданнях комісій заслухали керівників 62 підприємств та організацій, де заробітна плата виплачувалася в мінімальному чи нижче розмірах. Після цього 58  підприємств підвищили рівень виплати заробітної плати. Відтак до бюджету надійшло 305,4 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб та 371,6 тисячі гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

 Роз’яснювальна робота проведена також із 185 підприємствами та організаціями області щодо підвищення рівня оплати праці. Отож 176 підприємств підвищили своїм працівникам заробітну плату. Як наслідок, до бюджету надійшло 713,5 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб та 888,3 тисячі гривень єдиного внеску.

Відомості щодо суб’єктів господарювання, які виплачували заробітну плату працівникам нижче мінімальної, надали управлінню Держпраці у Тернопільській області, департаментові соціального захисту населення Тернопільської облдержадміністрації, головному  управлінню Пенсійного фонду України в Тернопільській області та головам об’єднаних територіальних громад, сільських, селищних та міських рад.

Фото сектору комунікацій ГУ ДФС у Тернопільській області