Очікувані надходження перевищені

Очікувані надходження перевищені

Упродовж січня-серпня цього року платники податків нашого краю сплатили два мільярди 482,1 мільйона гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Про це повідомили в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Очікувані надходження перевищені на 2,2 відсотка. Додатково надійшло 53,7 мільйона гривень. Порівняно з січнем-серпнем 2018 року надходження збільшилися на 379,3 мільйона гривень або на вісімнадцять відсотків.

У серпні 2019 року сплачено 301,1 мільйона гривень, що на 47,3 мільйона більше, ніж торік. Відтак надходження єдиного внеску зросли на 18,7 відсотка.

Станом на початок вересня на Тернопільщині зареєстровано 86105 платників єдиного внеску. Порівняно з аналогічним торішнім періодом їх кількість зросла на 5727 осіб.

Не зайве нагадати, що суб’єкти господарювання, які використовують працю найманих працівників, при нарахуванні (виплаті) доходу, в тому числі заробітної плати, на користь платників податків, зобов’язані сплачувати нараховані за відповідний календарний місяць суми єдиного внеску не пізніше двадцятого числа наступного місяця.

У разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати єдиного внеску до платника застосовуються фінансові санкції та пеня. За порушення порядку нарахування, обчислення і строків сплати єдиного внеску посадові особи платників єдиного внеску несуть адміністративну відповідальність.

Фото сектору комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області