На соціальні потреби

На соціальні потреби

Упродовж січня цього року платники податків нашого краю сплатили 319,5 мільйона гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. «Додатково до державної скарбниці сплачено 25,8 мільйона, оскільки до очікуваного платежу надійшло більше на 8,8 відсотка», — розповів начальник головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

Очільник податкового відомства також повідомив, що приріст єдиного внеску до січня 2020 року склав 30,2 мільйона гривень або 10,4 відсотка.

«Уже з початку року спостерігаємо позитивну тенденцію щодо збільшення сплати єдиного внеску. І це при тому, що пандемія стоїть на заваді повноцінній діяльності суб’єктів господарювання, а ще частина мікробізнесу звільнена від сплати цього платежу. Втім сумлінний, соціально відповідальний бізнес і надалі залишається надійним партнером країни, створюючи легальні робочі місця та сплачуючи належні податкові платежі», — наголосив Михайло Яцина.

До речі, на початок лютого цього року на Тернопільщині зареєстровано 93143 платники єдиного внеску — 25903 юридичних та 67240 фізичних осіб.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області