Чи відображається коригування обсягів без ПДВ

Чи відображається коригування обсягів без ПДВ

Порядок заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість затверджено наказом Міністерства фінансів України від 28 січня 2016 року за номером 21. Про це нагадали в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Відповідно до пункту 4 розділу V згаданого порядку до розділу II податкової декларації з ПДВ «Податковий кредит» включаються обсяги придбання (виготовлення, будівництва, спорудження, створення) товарів/послуг, необоротних активів на митній території України без ПДВ (рядок 10.4).

Коригування податкового кредиту відображається в рядку 14 декларації.

При заповненні рядка 14 обов’язковим є подання додатку 1 «Відомості про суми податку на додану вартість, зазначені у податкових накладних/розрахунках коригування до податкових накладних, не зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних, та про податковий кредит з урахуванням його коригування (Д1)», що заповнюється в розрізі контрагентів.

Відомості про коригування податкового кредиту згідно зі статтею 192 Податкового кодексу України відображаються у таблиці 2.2 додатка 1.

При цьому в таблиці 2.2 додатка 1 підлягають відображенню лише обсяги коригування податкового кредиту за операціями з придбання з ПДВ, які підлягають оподаткуванню за основною ставкою та ставками 7 відсотків і 14 відсотків.

Отже, коригування обсягів придбання без ПДВ та/або за нульовою ставкою не підлягає відображенню в декларації та в додатку 1 до декларації.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області