На кубку «Дружби» стрибали під музику

На кубку «Дружби» стрибали під музику

Понад три сотні спортсменів із двадцяти збірних Київської, Полтавської, Львівської, Хмельницької, Тернопільської, Чернівецької і Рівненської областей, а також територіальних громад Закарпатської області й одна атлетка з Угорщини (що ж вдієш — пандемія) стали учасниками вже 59-х міжнародних змагань із легкої атлетики в Ужгороді «Дружба». На місцевому стадіоні «Авангард» вони визначили найсильніших у шістнадцяти видах.

Окрім традиційних дисциплін, організатори запропонували окремим майстрам «королеви спорту» продемонструвати свою майстерність і у виставкових. Скажімо, позмагатися за Гран-прі кубка «Дружба» в стрибках у довжину під музику на призи заслуженого тренера України Ігоря Тер-Ованесяня. Вперше в одному стрибковому секторі змагалися чоловіки і жінки. Переможців визначили як окремо, так і в загальному заліку згідно із порівняльним коефіцієнтом.

У суперечці чоловіків до числа призерів удалося пробитися і першокурсникові факультету фізичного виховання Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка Ігореві Танасійчуку, який, приземлившись у найкращій спробі на позначці 6 метрів 67 сантиметрів, виборов друге місце.

Відзначився і його старший колега по збірній вишу Олександр Хома. «Срібло» в секторі для стрибків у висоту досвідченому атлетові, який нині є аспірантом педагогічного, вдалося завоювати завдяки стрибку на 2 метри 5 сантиметрів. А четверте місце виборов Денис Загалюк.

Вихованці Тернопільської ОДЮСШ, які захищали честь факультету фізичного виховання ТНПУ, тренуються під керівництвом заслуженого тренера України Михайла Васірука.

На фото: Олександр ХОМА з відзнаками за друге місце.

Фото з особистого архіву спортсмена