Виправити розрахунок 4ДФ можна через уточнення

Виправити розрахунок 4ДФ можна через уточнення

Форма та порядок подання податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків — фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, затверджені наказом Міністерства фінансів України від 13 січня 2015 року за номером 4. Про це нагадали в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Поданим і прийнятим до граничного строку подання вважається розрахунок, який прийнятий контрольним органом та пройшов усі контролі, в тому числі під час завантаження до Реєстру страхувальників та до Реєстру застрахованих осіб, залишається чинним під час прийняття контрольним органом наступного розрахунку за такий звітний (податковий) період (пункт 2 розділу V згаданого порядку).

Типові помилки, які допущено платниками, зокрема, в розрахунку, що містить у своєму складі лише додатки 4ДФ та не містить додатки щодо відомостей про суми нарахованого єдиного внеску по застрахованим особам і подається, на думку платників, за відокремлений підрозділ не заповнено рядок 033, що дає можливість ідентифікувати цей розрахунок як такий, що поданий за головне підприємство.

Вказані розрахунки є прийнятими до контрольного органу, дані з яких завантажено до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, про що платників повідомлено квитанцією №2.

Порядок проведення коригувань у розрахунку регламентовано розділом V порядку.

Згідно з приписами пункту 5 розділу V порядку, за необхідності проведення коригувань розрахунку, зокрема, з типом «Звітний» після закінчення строку подання такого розрахунку платник подає розрахунок із типом «Уточнюючий».

Враховуючи сказане, платники з метою виправлення допущених помилок можуть подати розрахунок із типом «Уточнюючий» з дотриманням вимог розділу V порядку.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області