На соціальні гарантії

На соціальні гарантії

Плюс 332,5 мільйона гривень до очікуваних та 561,2 мільйона до торішніх січня-липня — такий результат сплати єдиного внеску на Тернопільщині з початку 2021 року. «Загалом упродовж семи місяців цього року роботодавці та жителі нашого краю перерахували до державної скарбниці майже 2,8 мільярда гривень єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», — повідомив начальник головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

Посадовець додав, що сплата перевищила очікувані надходження на 13,6 відсотка, а торішні — на 25,2 відсотка.

Лише в липні платники спрямували до бюджету 394,7 мільйона гривень єдиного внеску. Якщо порівняти з торішнім липнем, то приріст надходжень склав 69,5мільйона гривень або 21,4 відсотка.

«Суб’єкти господарювання, які використовують працю найманих працівників, при нарахуванні та виплаті доходу, в тому числі й заробітної плати, на користь платників податків, зобов’язані сплачувати нараховані за відповідний календарний місяць суми єдиного внеску не пізніше двадцятого числа наступного місяця», — наголосив очільник податкового відомства Тернопільщини.

Доречно нагадати, що у разі несвоєчасної сплати або не в повному обсязі єдиного внеску до платника застосовуються фінансові санкції та пеня. За порушення порядку нарахування, обчислення і строків сплати єдиного внеску посадові особи платників єдиного внеску несуть адміністративну відповідальність.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області