Що робити з РРО, коли вирішили використовувати ПРРО

Що робити з РРО, коли вирішили використовувати ПРРО

Відповідно до пункту 1 глави 4 розділу II Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року за номером 547, реєстрація реєстратора розрахункових операцій (РРО) діє до дати скасування його реєстрації, що відбувається у випадках, коли, зокрема, суб’єкт господарювання у зв’язку із застосовуванням програмного РРО (ПРРО) вирішив відмовитися від застосування РРО, строк служби якого не закінчився. Про це повідомили в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Законодавчо не передбачено обмежень на використання поряд із РРО також і ПРРО. Суб’єкт господарювання може самостійно обрати для використання РРО або ПРРО.

Якщо суб’єкт господарювання приймає рішення замість РРО використовувати ПРРО, то при переході на ПРРО скасовується реєстрація РРО.

Як зареєструвати ПРРО –— у сюжеті ГУ ДПС в області за посиланням https://tr.tax.gov.ua/media-ark/videogalereya/intervyu-ta-publichni-zayavi/7815.html.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області