Три нових рекорди світу та Європи

Три нових рекорди світу та Європи

У румунському місті Орадя відбувся чемпіонат світу з пауерліфтингу. За нагороди сперечалися ветерани, юніори з юніорками та юнаки з дівчатами.

Серед них і вихованка Тернопільської ОДЮСШ із літніх видів спорту, майстриня спорту міжнародного класу Марія Полянська, яка минулого місяця стала віцечемпіонкою Європи.

Першого ж змагального дня у ваговій категорії до 47-ми кілограмів серед дівчат Марія стала чемпіонкою світу з трьома новими рекордами світу та Європи: у присіданні — 160,5 кілограма, у тязі — 150 кілограмів та в сумі триборства — 385,5 кілограма. Чудовий, погодьтеся, подарунок тренерам і всім поціновувачам цього виду спорту до Дня Незалежності нашої держави.

Талановита спортсменка тренується під керівництвом Віктора Погребінського, Ігоря Лисого та Андрія Злочовського.

Тернопільська федерація пауерліфтингу висловлює подяку за підтримку і чудову організацію поїздки на першість Національній федерації пауерліфтингу України на чолі з президентом Сіражутдіном Базаєвим та генеральною секретаркою Тетяною Мельник, старшому тренерові збірної України Вадимові Воронецькому. Також велика подяка за підтримку начальникові управління молоді, спорту та іміджевих проєктів облдержадміністрації Андрієву Човгану та начальнику відділу фізичної культури та спорту Ігореві Угрину.

На фото: Марія ПОЛЯНСЬКА разом з одним зі своїх наставників Ігорем ЛИСИМ після церемонії нагородження.

В. ШАНДРИГОСЬ.

Фото з архіву автора