Податкових платежів надійшло на чверть більше

Податкових платежів надійшло на чверть більше

У січні-листопаді цього року суб’єкти господарювання Тернопільщини прямували до Зведеного бюджету України майже 9,5 мільярда гривень податкових платежів. «Порівняно з аналогічним торішнім періодом сплата зросла на чверть або на 1,9 мільярда гривень», — повідомив начальник головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

За одинадцять місяців цього року суб’єкти підприємництва нашого краю сплатили до державного бюджету 4,3 мільярда гривень. Це на 937,9 мільйона або на 28 відсотків перевищило надходження січня-листопада 2020 року. Зокрема, у розрізі основних платежів переважає сплата податку на додану вартість — 2 мільярди гривень, податку на доходи фізичних осіб — 1,5 мільярда та податку на прибуток підприємств — 693,6 мільйона гривень.

«Найбільше коштів надійшло до загального фонду Зведеного бюджету України від платників Тернопільського району — 6,5 мільярда гривень податкових платежів. Ще 1,9 мільярда спрямували бізнесмени та жителі Чортківського району», — проінформував Михайло Яцина.

Надходження до місцевих бюджетів склали 5,1 мільярда гривень, що на 961,2 мільйона більше, ніж торік за одинадцять місяців.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області