І п’єдесталу з ними спільного бути не може

І п’єдесталу з ними спільного бути не може

П’ятнадцятирічна українська гімнастка Даніела Батрона під час змагань Кубка світу в Катарі відмовилася піднятися на п’єдестал пошани разом із двома іншими лауреатками з Росії і Білорусі. Тож для двох останніх організатори провели окрему церемонію нагородження.

Уродженка Рівненщини Даніела Батрона у цьому році стала однією з наймолодших учасниць етапів Кубка світу зі спортивної гімнастики. У вправі на різновисоких брусах дівчина завоювала «бронзу», поступившись лише конкуренткам із Росії і Білорусі, яким було заборонено представляти свої країни. Наша співвітчизниця вийшла на церемонію нагородження з українським прапором, піднявшись на третю сходинку п’єдесталу. А вже після неї віддали належне двом іншим лауреаткам, організувавши для них окремий подіум.

Не можна не зауважити, що Даніела Батрона виборола першу в кар’єрі медаль серед дорослих, вигравши перед тим «золото» на етапі кубка в німецькому Котбусі. Після чого і відправилася до катарської Дохи. Раніше юна гімнастка пізнала і смак перемог на юніорському рівні, двічі ставши призеркою чемпіонату Європи серед дівчат цієї вікової групи.

Тим часом, етап у Катарі став останнім для гімнасток із Росії і Білорусі. Виступити на наступних змаганнях вони не зможуть через відсторонення.

Фото із соціальних мереж