Більше від очікуваного

Більше від очікуваного

Упродовж січня-червня 2022 року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів Тернопільщини 441,8 мільйона гривень єдиного податку. Це плюс 60,6 мільйона до очікуваних, а порівняно з першим півріччям 2021 року надходження цього платежу зросли на 74,8 мільйона гривень.

Значна частка сплаченого податку — внесок приватних підприємців. У двох кварталах цього року вони сплатили 324,4 мільйона гривень єдиного податку. Додаткові надходження склали 45,3 мільйона, оскільки індикативні показники перевищено на 16 відсотків. Приріст єдиного податку від приватних підприємців до аналогічного торішнього періоду склав 23 відсотки або 60,5 мільйона гривень.

Юридичні особи—спрощенці перерахували для територіальних громад краю 65,5 мільйона гривень, що на 18 відсотків або на 6 млн 10,2 млн грн до очікуваних.

Платники, які задіяні в сільськогосподарському секторі, а це четверта група спрощеної системи оподаткування, сплатили цього року 51,8 мільйона гривень єдиного податку, що на 5 мільйонів більше, ніж очікувалося.

Єдиний податок — один із важливих джерел наповнення місцевих скарбниць, до яких він зараховується у повному обсязі.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області