До фаворитів українцям далеченько

До фаворитів українцям далеченько

Минулої неділі в американському Юджині завершився чемпіонат світу з легкої атлетики. Не можна не зазначити, що ці старти відбулися із запізненням на рік через пандемію коронавірусу.

Серед учасників світової першості була і вихованка Тернопільської обласної школи вищої спортивної майстерності Наталія Стребкова, яка виступила на дистанції 3000 метрів із перешкодами. Потрапити до фіналу нашій землячці не вдалося. У другому кваліфікаційному забігу вона стала сьомою з результатом 9 хвилин 25,85 секунди. А до вирішального забігу потрапляли перші троє з кожного забігу та шість атлеток за найкращим часом.

Стосовно ж виступів інших українців, то нашій збірній виявилося до снаги завоювати дві медалі у стрибках у висоту. Срібною призеркою стала Ярослава Магучіх, бронзовим — Андрій Проценко. Цих здобутків вистачило для того, аби збірна України розділила із збірною Литви 31—32 місця в медальному заліку.

Останній, до речі, переконливо виграли майстри «королеви спорту» зі Сполучених Штатів Америки. Перемога господарів турніру над конкурентами виявилася вражаючою. Поклавши до медальної скарбнички 33 нагороди (тринадцять з яких — золоті), спортсмени США більш ніж утричі випередили найближчих переслідувачів. По десять медалей в активі збірних Ефіопії, Ямайки і Кенії, шість — у Китаю, три — в Австралії, яка замкнула чільну шістку.

На фото: збірна України на чемпіонаті світу з легкої атлетики в американському Юджині.

Фото із соціальних мереж