На соціальні гарантії

На соціальні гарантії

За сім місяців цього року роботодавці Тернопільщини сплатили до бюджету 3 мільярди 464,6 мільйона гривень єдиного соціального внеску. Це майже на 680 мільйонів гривень або на 25 відсотків більше, ніж за аналогічний торішній період.

Про це повідомив начальник головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. «Лише у липні на соціальні гарантії роботодавці нашого краю спрямували 538,8 мільйона гривень єдиного внеску. Відповідно державна скарбниця отримала на 144,1 мільйона більше, ніж торік у липні, або плюс 36,5 відсотків», — додав він.

Єдиний внесок є джерелом наповнення фондів соціального страхування, з яких здійснюються виплати пенсій, забезпечуються соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків на виробництві чи професійних захворювань.

Оскільки єдиний внесок сплачують роботодавці за належно оформлених працівників, а також фізичні особи-підприємці та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, гарантією надходження цього платежу до бюджету є легальна зайнятість.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області