Можливість платника ПДВ надати інформацію про види діяльності, не зазначені у попередньо поданій таблиці даних платника

Можливість платника ПДВ надати інформацію про види діяльності, не зазначені у попередньо поданій таблиці даних платника

Відповідно до пункту 12 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 11 грудня 2019 року за номером 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» платник податку має право подати до ДПС таблицю даних платника податку на додану вартість за встановленою формою (додаток 5). Про це нагадали в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

У таблиці зазначаються:

види економічної діяльності відповідно до КВЕД;

коди товарів згідно з УКТЗЕД, що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України;

коди послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг (ДКПП), що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України (пункт 13 згаданого порядку).

Таблиця подається з поясненням, в якому зазначається вид діяльності, з посиланням на податкову та іншу звітність платника податку (пункт 14 порядку).

Отже, платник ПДВ може надати інформацію щодо видів діяльності, які не зазначені в попередньо поданій до контрольного органу таблиці шляхом подання нової таблиці, в якій зазначає такі види діяльності та відповідно коди товарів згідно УКТЗЕД та коди послуг згідно ДКПП.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області