Ще один успіх Тетяни Когут

Ще один успіх Тетяни Когут

В італійському Одерцо визначилися лауреати чемпіонату Європи з бігу по шосе серед юніорів. У змаганнях під назвою «European Road Race U20 Trofeo Opitergium 2022», окрім господарів, взяли участь атлети з Франції, України, Румунії, Англії, Фінляндії, Чехії, Словаччини, Греції, Сербії, Мальти, Вірменії, Швеції і Північної Македонії.

Чоловічі баталії відбулися на дистанції десять кілометрів. А представниці прекрасної половини людства продемонстрували свою майстерність на вдвічі коротшому відрізку.

До складу збірної України потрапила і легкоатлетка з Тернопільщини Тетяна Когут. Вихованка Бережанської дитячо-юнацької спортивної школи, якою опікуються Володимир і Богдан Дуди, не підвела своїх наставників — фінішувала четвертою з результатом 17 хвилин 4 секунди.

Не можна також не згадати і про те, що конкуренція серед ровесниць студентки юридичного факультету Західноукраїнського національного університету була напрочуд гострою. Від третього місця, завойованого француженкою Меліссандою Джордан, нашу землячку, скажімо, відділили всього-на-всього дві секунди, від другого італійки Грети Сеттіно — шість. Хіба переможниця Ілона Мононен із Фінляндії завдяки фінішному спурту змогла випередити Тетяну Когут на одинадцять секунд.

Зрештою, не забуваймо, що цей легкоатлетичний сезон надзвичайно успішний для нашої землячки. Тетяна Когут не тільки змогла підкорити майстрівський норматив, а й уперше виборола «срібло» на останньому чемпіонаті України з легкої атлетики серед дорослих у Луцьку в бігу на 3000 метрів із перешкодами.

На фото: Тетяна КОГУТ під час змагань європейської першості.

Фото із соціальних мереж