У повному обсязі до місцевих скарбниць

У повному обсязі до місцевих скарбниць

Упродовж січня-вересня 2022 року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, спрямували до місцевих скарбниць Тернопільщини 635,9 мільйона гривень єдиного податку. Про це повідомили в головному управлінні ДПС в області.

Це на сім відсотків або на 42,6 мільйона більше, ніж очікувалося Порівняно з аналогічним торішнім періодом надходження зросли на 70,5 мільйона гривень.

Значна частка сплаченого податку — внесок приватних підприємців. За три квартали цього року вони сплатили 461,1 мільйона гривень єдиного податку, що на 55,1 мільйона більше, ніж торік. Додаткові надходження склали 36,9 мільйона, оскільки сплата перевищила очікування на дев’ять відсотків.

Юридичні особи-спрощенці перерахували за цей період 97,8 мільйона гривень єдиного податку, а плюс до очікуваних надходжень склав п’ять мільйонів гривень. Порівняно з січнем-вереснем 2021 року надходження збільшилися на 20,3 мільйона гривень.

Сільгоспвиробники (четверта група спрощенців) сплатили з початку 2022 року 76,9 мільйона гривень єдиного податку. Приріст до очікуваних склав 720,6 тисячі гривень.

Податківці також нагадали, що єдиний податок — платіж, який у повному обсязі спрямовується до місцевих скарбниць. Відтак територіальні громади можуть його використовувати для розвитку своєї інфраструктури.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області