На соціальні гарантії

На соціальні гарантії

Упродовж січня-жовтня цього року суб’єкти господарювання Тернопільщини спрямували на соціальні гарантії майже 5,3 мільярда гривень єдиного соціального внеску. Про це повідомив виконувач обов’язків начальника головного управління ДПС в області Руслан Цвігун.

«Порівняно з аналогічним торішнім періодом приріст платежу склав 1,3мільярда гривень, що на третину більше», — деталізував посадовець.

Лише у жовтні платники нашого краю спрямували до бюджету 607,8 мільйона гривень єдиного внеску. Це на 171,8 мільйона гривень або на 39 відсотків більше, ніж торік у жовтні.

Варто мати на увазі, що єдиний внесок необхідно сплачувати платникам незалежно від їхнього фінансового стану. Адже несплачений єдиний внесок призводить до втрати страхового стажу, необхідного для призначення пенсій у майбутньому. Оскільки до страхового стажу зараховуються лише періоди роботи,  за які сплачені страхові внески у сумі не меншій, ніж мінімальний розмір страхового внеску. Із січня по вересень включно 2022 року це — 1430 гривень, а з жовтня — 1474 гривні.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області