Як платнику єдиного податку 1-3-ї груп можна протягом року перейти на четверту?

Як платнику єдиного податку 1-3-ї груп можна протягом року перейти на четверту?

Фізична особа-підприємець (ФОП) — платник єдиного податку першої-третьої груп протягом поточного року може самостійно перейти на сплату єдиного податку за ставкою, встановленою для четвертої групи. Про це нагадали в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Здійснити це можливо, якщо він відповідає вимогам підпункту «б» підпункту 4 пункту 291.4 статті 291 Податкового кодексу України (умови перебування в четвертій групі платників єдиного податку), та про таку особу в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань містяться відомості про створення нею сімейного фермерського господарства.

Для переходу на сплату єдиного податку, встановлену для четвертої групи, ФОП — платником ЄП подається до контрольного органу за його податковою адресою заява про застосування спрощеної системи оподаткування не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу та протягом 20-ти календарних днів із дня її подання податкова декларація платника єдиного податку четвертої групи.

Крім того, ФОП — платником ЄП протягом сорока календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу, в якому подано заяву на сплату єдиного податку за ставкою, встановленою для четвертої групи, подається податкова декларація платника єдиного податку — ФОП.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області