Єдиний податок до місцевих бюджетів краю

Єдиний податок до місцевих бюджетів краю

Упродовж січня-березня цього року представники бізнесу Тернопільщини, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, спрямували до місцевих скарбниць 342 мільйони гривень єдиного податку. Порівняно з аналогічним торішнім періодом надходження зросли на 107 мільйонів гривень.

Значна частка сплаченого податку — внесок приватних підприємців. За три місяці вони сплатили 261,2 мільйона гривень, що на 95 мільйонів більше, ніж за аналогічний період 2023 року.

Юридичні особи третьої та четвертої груп перерахували за цей період 80,9 мільйона гривень єдиного податку — на 12,9 мільйона більше, ніж торік у січні-березні.

Єдиний податок — платіж, який у повному обсязі спрямовується до місцевих скарбниць. Відтак територіальні громади можуть його використовувати для розвитку своєї інфраструктури.

Головне управління ДПС у Тернопільській області щиро дякує суб’єктам господарювання-спрощенцям, які продовжують здійснювати діяльність, створювати нові робочі місця, сплачувати податкові платежі та підтримувати місцеві громади.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області.