Більшість установила особисті досягнення

Більшість установила особисті досягнення

Відразу сім медалей завоювали школярі Тернопільщини під час VI літньої Гімназіади України з легкої атлетики. Ці змагання наприкінці минулого тижня відбулися у Білій Церкві на Київщині.

Заспівувачами переможних виступів наших земляків стали метальники. Спочатку підопічна досвідченого наставника з Бучача Наталя Бучинська, штовхнувши 3-кілограмове ядро на 10 метрів 57 сантиметрів, завоювала друге місце. А невдовзі знаному вже своїми успіхами під час всеукраїнських стартів Максимові Лаврику із Тернопільської ОДЮСШ із зимових видів спорту, яким опікується Іван Панасюк, і, взагалі, не було рівних серед конкурентів, які штовхали 5-кілограмовий снаряд. Причому в найкращій спробі юнакові вдалося покращити особисте досягнення — 16 метрів 32 сантиметри.

А як не похвалити двох згаданих спортсменів і за те, що їм обидвом вистачило майстерності завоювати нагороди ще й в іншій дисципліні — метанні диску. Переможницею змагань серед дівчат з особистим досягненням (33 метри 30 сантиметрів) стала Наталя Бучинська. Натомість Максим Лаврик так само з новим особистим досягненням фінішував третім — 38 метрів 87 сантиметрів.

Намагалися не відстати також бігуни. Срібну медаль на відрізку 2000 метрів із перешкодами завоював вихованець Бережанської ДЮСШ Арсен Стефанів. Віднині його особисте досягнення — 7 хвилин 31,45 секунди. А в суперечці дівчат на аналогічній дистанції «бронза» підкорилася його землячці Діані Домбровій, якою теж опікується Володимир Дуда, — 9 хвилин, 4,07 секунди.

У спринті на 100 метрів серед дівчат нагорода такої ж проби дісталася Єві Овод із Тернопільської ОДЮСШ із літніх видів спорту. До того ж підопічна Софії і Назара Рибіїв установила не тільки особисте досягнення, а й новий рекорд області серед дівчат віком до чотирнадцяти років — 12,87 секунди.

Цілком конкурентноздатними виявилися і деякі інші наші земляки. Для прикладу Софія Німащук, якою у Тернопільській ОДЮСШ опікується Леонід Дахновський, з особистим досягненням 30 метрів 8 сантиметрів стала четвертою у метанні спису. П’ятим у бігу на 3000 метрів, і так само з особистим досягненням 11 хвилин 21,93 секунди, фінішував підопічний тренера Зборівської ДЮСШ Володимира Небельського Анатолій Соляник.

Нарешті, у вже згаданому спринтерському фіналі на 100 метрів шостою стала Яна Вівчарик із Тернопільської ОДЮСШ із літніх видів спорту. Дівчині, яку тренує Олег Данилюк, теж підкорилося особисте досягнення — 13,17 секунди.

У загальнокомандному заліку збірна Тернопільщини, записавши до свого активу 321 бал, посіла високу сьому позицію. Залишається хіба побажати нашим старшокласникам не зупинятися на досягнутому, докласти всіх зусиль для завоювання нагород на майбутніх чемпіонатах України.

На фото: на верхній сходинці п’єдесталу пошани — Максим ЛАВРИК.     

Фото із соціальних мереж