Цінний змагальний досвід

Цінний змагальний досвід

Минулого тижня відбулися відразу два всеукраїнські юнацькі турніри з греко-римської боротьби. І в обох серед тих, хто сперечався за нагороди, були вихованці Тернопільської КДЮСШ із цього виду єдиноборств.

Спочатку у Звягелі на Житомирщині свою майстерність продемонстрували понад півтора сотні атлетів з усіх куточків нашої держави. Суперечка найстарших 2007 року народження у ваговій категорії до 62-х кілограмів принесла перемогу учню загальноосвітньої школи з Великого Глибочка Нікіті Квасецькому.

Натомість баталії борців 2008—2010 років народження завершилися тріумфом у своїх вагових категоріях Захара Тарасюка із ЗОШ №19, Матвія Кротюка зі школи-ліцею №6 імена Н. Яремчука, Юрія Мельника із ЗОШ №24 і Сергія Конопліцького із ЗОШ №22.

Не підвели своїх наставників також юнаки 2012—2013 років народження. У своїх вагових категоріях перемогли Давид Збараський із ЗОШ №4, Владислав Олексенко з Буцнівського ліцею і Роман Білий із ЗОШ №22. Відзнак за друге місце удостоївся Костянтин Зозуля із ЗОШ №16, за третє — Артем Топольницький із ЗОШ №11.

А в Болехові Івано-Франківської області за нагороди всеукраїнського турніру сперечалися понад 120 борців. Баталії юнаків 2011—2012 років народження завершилися для Матвія Мандибури із ЗОШ №24 завоюванням другого місця у своїй ваговій категорії. Відзнаками ж за третє місце у своїх вагових категоріях нагороджені Олександр Винник із ЗОШ №13 і Станіслав Мацалап із ЗОШ №29.

А в старшій віковій групі 2009—2010 років народження третіми стали Ігор Андрейчин із ЗОШ №5, Кирило Барабаш із ЗОШ №29 і Канан Насіров із ЗОШ №24.

Юні тернопільські борці займаються під керівництвом заслуженого тренера України Андрія Телебана, майстрів спорту Володимир Лучанка, Сергія Вар’яна, Василя Мончака і Василя Мельника.

На фото: юні тернопільські борці разом зі своїми наставниками після завершення всеукраїнського турніру у Звягелі на Житомирщині.

Фото із соціальних мереж