Їдні марципани їсти – то і цукру не вистачит, а він теперка, я чув, буде дорогий. Тож на цей раз маю такого-во рецепта фасоляних котлет із грибами.
Для них нам треба буде літру фасолі, п’ять яєц, сіль, перец, жменьку грибів сушених, 2—3 цибулині, олію під руками і панірувальні сухарі. А теперка беремсі до роботи.
Фасолю тре замочити на ніч, а зраня зварити. Тоди остудити і змолоти на м’ясорубці. Вибити до маси три яйци, посолити і поперчити до смаку. На ніч замочіт і гриби. Можна вдень на 2—3 годинки, тоди вимити їх горичою водою, зварити і теж змолоти.
Цибулини почистити, помити і порізати на дрібонькі кубики та й вимішати з грибами. Потім викласти на пательню тую кашку і смажити, жеби цибуля вм’якла. Як зрихтуєте, то з фасоляної маси зробіть палянички, на них викладіт по чайній лижочці грибного фаршу і сформуйте котлетки. Окремо збийте дві яйци, додайте трошка муки. В тім обмачайте котлети, тоди — в панірувальних сухарах і викладайте на пательню. Обсмажте з обох боків. Тоті котлетки можна наминати з помідорним соком або ж грибною юшкою.
Смачного!
Ваш пан ЮЗЕК
Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА
Прокоментуйте