У мене таке вражіння сі склало, же то не в Штатах вибори були, а в Україні. Тілько агіток від того Трампа чи Клінтонихи не вистачало в мене у брамі запханих. Так всі трисли коло телевізора й пильнували, хто виграє, же я й сам на хвильку стрепенувся: а й справді — хто? А потім подививсі, же мені совєцька плитка накрутила забагато кубів, як для плитки, порахував, кілько буду за то всьо платити, то й забув за Гамерику і за всілякі там вибори.
Знают тамка, наверху, чим нам голови задурманити, жеби від реального життє відволікти. То деклараціями на–страшили, то теперка виборами. Та й у нас, як я виджу, скоро будут. Вже он в грудні громади наші буду си владу вибирати, а тамка, дивисі, доскачутьсі в нашім парламенті до дострокових чи ще яких. І знов лапай виделку в руки і вйо лапшу з вух згрібати.
Та чо ти їдне з другим сі трясеш, хто в Гамериці президентом стане. Як їздили наші туда на заробітки, так і будут їздити, як скакав у нас доляр, так і буде скакати. Як крали транші, так і будут красти. Як ховали у своїх позолочених маєтках мощі з монастирів, так і будут ховати. А ми як платили купу грошей за газ і світло, так і будем платити і ходити по кілька років в їдних гацях і шкарпитках.
Берітьсі ліпше до діла. В моїм випадку — до кухні, бо «хто ситен — той спасен». Рихтуємо нинька бараболяні лежні.
Для них нам треба буде шість-сім середних бараболин, 300 грам квашеної капусти, штири яйци, три цибулини, їдна-дві морквини, 100 грам сала і дві столових лижки муки. Капусту тре трошка відтиснути, але не видушувати весь сік. Тоди скласти в банячок і стушити упродовж 20 хвилин. Моркву й цибулю почистіт. Цибулини поріжте дрібонько, а морквини потріт на дрібній тертці. Сало теж дрібно поріжте, а тоди підсмажте. Потім вкиньте моркву й цибулю, най зарум’яняться. То всьо додайте вкінци до тушеної капусти, перемішайте.
Теперка беремсі за бараболі. Їх зваріт, помніт і дайте визимнітисі. Додайте тоди три яйци, перемішайте. Бляшку змастіт олією або посипте мукою, викладіт половину бараболь, розрівняйте, поверха кладіт капусту і накрийте рештою бараболь. То яйце, же сі лишило, збийте і помастіт зверха.
Розігрійте духовку до 180 градусів і печіт хвилин так 30—40. Як верхівка зарум’янитьсі, витягайте, студіт і наминайте. А як маєте на підвіконнику чи грядці капку зеленини, то прикрасьте нею тоті лежні, жеби кількома вітамінами на зиму сі запасти.
Смачного!
Ваш пан ЮЗЕК.
Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА
Прокоментуйте