Отримання витягу щодо стану розрахунків із бюджетами та цільовими фондами

Отримання витягу щодо стану розрахунків із бюджетами та цільовими фондами

В електронному кабінеті удосконалено сервіс одержання платниками документа, що підтверджує стан розрахунків з державним та місцевими бюджетами, а також цільовими фондами, який формується автоматизовано з накладенням кваліфікованого електронного підпису керівника економічного аналізу територіального органу ДПС. Про це повідомили в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Із першого травня 2024 року для платників податків в електронному кабінеті стане доступним отримання витягу щодо стану розрахунків, починаючи з 2013 року за кожний рік окремо та в розрізі податків, зборів, платежів, а також єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, на відміну отримання такого документу тільки за звітні періоди поточного року.

Крім цього, розроблено окремий функціонал для платників, які мають податковий борг на день подання запиту про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС стосовно розрахунку пені, яка буде нарахована у разі погашення такого боргу поточною датою.

Якщо платник податків у такому запиті, який подається через електронний кабінет зазначає позначку про необхідність підпису витягу щодо стану розрахунків, то на такий документ накладається кваліфікований електронний підпис керівника підрозділу економічного аналізу територіального органу ДПС за основним місцем обліку такого платника. Якщо автоматично сформований витяг щодо стану розрахунків містить платежі, які обслуговуються не одним територіальним органом ДПС (за основним/неосновним місцем обліку платника), то забезпечується накладання кваліфікованих електронних підписів керівниками підрозділів.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області