Вагоме поповнення місцевих бюджетів

Вагоме поповнення місцевих бюджетів

У січні-червні 2019 року власники та орендарі земельних ділянок нашого краю сплатили до місцевих бюджетів 164 мільйони 282,2 тисячі гривень плати за землю. Про це повідомили в головному управлінні ДФС у Тернопільській області.

Порівняно з аналогічним торішнім періодом надходження зросли на 24 мільйони 970 тисяч гривень. Внесок юридичних осіб, які в своїй господарській діяльності використовують землю, склав 140 мільйонів 41,8 тисячі гривень. Фізичні ж особи сплатили 24 мільйони 240,4 тисячі гривень плати за землю.

Не зайве нагадати, що, згідно з нормами Податкового кодексу України, власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. Юридичні особи — платники плати за землю самостійно обчислюють суму податку щороку станом на перше січня і подають податкову декларацію на поточний рік до органів фіскальної служби за місцезнаходженням земельних ділянок не пізніше 20 лютого поточного року. Це звільняє від обов’язку подавати таку звітність щомісячно.

Фото сектору комунікацій ГУ ДФС у Тернопільській області