Попри невтішні сподівання через карантинні труднощі

Попри невтішні сподівання через карантинні труднощі

Упродовж січня-травня 2020 року платники Тернопільщини спрямували до Державного бюджету України понад один мільярд 239,1 мільйона гривень податків. Про це повідомив виконувач обов’язків начальника головного управління ДПС в області Валерій Лісницький.

— Індикативні показники виконано на 100,1 відсотка, — деталізував посадовець. — Відтак казна нашої країни додатково отримала 700 тисяч гривень. Попри невтішні сподівання, адже бізнес переживав труднощі в зв’язку з карантинними обмеженнями, суб’єктам підприємництва краю все ж удалося дотриматися принципу повноти сплати податків. Отож і маємо такий результат.

Приріст цьогорічних надходжень до торішніх січня-травня склав 9,7 відсотка або 110,1 мільйона гривень. У розрізі основних платежів найбільше надійшло податку на додану вартість (557,7 млн. грн.) та податку на прибуток підприємств — 142,1 мільйона. Це відповідно на 87,4 та 7,9 мільйона більше, ніж торік. Окрім цього, тернопільський бізнес спрямував до бюджету 6,8 мільйона гривень акцизного податку, що на 13,2 відсотка перевищило очікувані надходження, додавши 800 тисяч гривень.

Загалом же впродовж січня-травня цього року внесок платників нашого краю до зведеного бюджету склав два мільярди 893,7 мільйона гривень. Порівняно з аналогічним торішнім періодом надходження збільшилися на шість відсотків чи на 164,2 мільйона.

Фото сектору комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області